Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του σχολείου μας

ΣΧΟΛΙΚΕΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ

Αποκριές 2020

Γλέντι και χορός και γέλια,  μασκαράδες βρε παιδιά,

χαρτοπόλεμος, κορδέλες.

Το καρναβάλι ήρθε και πάλι να μας ανοίξει τις καρδιές

σε μαγικές χρυσές βραδιές…  Ζήτω η αποκριά !

Πινόκιο 6-2-20

Καλώς τον Πινόκιο!

  Το θεατρικό εργαστήρι “Ανατολικά του Νέστου” ήρθε στο ραντεβού της Πέμπτης 6 Φεβρουαρίου για να  παρουσιάσει στο θεατράκι μας το έργο “Πινόκιο” και να εμπλουτίσει την καθημερινότητά μας με  όμορφες και χαρούμενες στιγμές!

Χριστούγεννα 2019

ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ 2019

     Ο Αϊ-Βασίλης  δεν βγήκε φέτος από το τζάκι του σπιτιού μας. Προτίμησε να βγει  από το τζάκι του θεάτρου μας!  Τον κάλεσαν τα παιδιά της πρώτης και της δευτέρας  τάξης με τα τραγούδια και τις παραστάσεις τους. Πώς θα μπορούσε να τους χαλάσει το χατήρι; Έτσι μας επισκέφτηκε χαρίζοντας δώρα και χαρά σε όλους!

17 του Νοέμβρη 1973, 46 χρόνια μετά

     17 του Νοέμβρη 1973, 46 χρόνια μετά!

   Η ΣΤ΄τάξη του σχολείου μας (ΣΤ1 και ΣΤ2) διατηρεί και φέτος ζωντανά στη μνήμη τα γεγονότα του Πολυτεχνείου και του αντιδικτατορικού αγώνα.

Η 28η Οκτωβρίου στο σχολείο μας

Η 28η Οκτωβρίου στο σχολείο μας

“Στης ιστορίας το διάσελο όρθιος ο γιος πολέμαγε

κι η μάνα κράταε τα βουνά, όρθιος να στέκει ο γιος της,

μπρούντζος, χιόνι και σύννεφο. Κι αχολόγαγε η Πίνδος

σαν να’ χε ο Διόνυσος γιορτή. Τα φαράγγια κατέβαζαν

τραγούδια κι αναπήδαγαν τα έλατα και χορεύαν

οι πέτρες. Κι όλα φώναζαν: “Ίτε παίδες Ελλήνων …”

Η τετάρτη και η πέμπτη τάξη επιμελήθηκαν φέτος την επετειακή εκδήλωση της 28ης Οκτωβρίου 1940.

6η ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΗΜΕΡΑ ΣΧΟΛΙΚΟΥ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ 2019

6η ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΗΜΕΡΑ ΣΧΟΛΙΚΟΥ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ

   Την Παρασκευή  27 Σεπτεμβρίου 2019 γιορτάσαμε την 6η Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού 2019, που φέτος εναρμονίστηκε με τη Ευρωπαϊκή Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού 2019,  με  οργανωμένες αθλητικές δράσεις στο σχολικό περιβάλλον. Με σύνθημα “Αγαπώ την άθληση – Αγαπώ την υγεία μου” η ημέρα αφιερώθηκε στην ενημέρωση των παιδιών για τα ευεργετικά οφέλη της άθλησης σε συνδυασμό με την υγιεινή διατροφή και εμπλουτίστηκε με πλήθος από δραστηριότητες με τη συμμετοχή όλων των μαθητών.

 

Σχολικοί αγώνες 2018

    

  

    Το σχολείο μας συμμετείχε και φέτος με τους μαθητές της  Ε΄και ΣΤ΄τάξης  στους τοπικούς  σχολικούς αγώνες  και συγκεκριμένα στα αθλήματα της χειροσφαίρισης, του ποδοσφαίρου και του στίβου.

Ιστορικό
ΕΣΠΑ: Πράξη «ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΕΤΡΩΝ ΕΞΑΤΟΜΙΚΕΥΜΕΝΗΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ ΜΑΘΗΤΩΝ ΜΕ ΑΝΑΠΗΡΙΕΣ Ή /ΚΑΙ ΕΙΔΙΚΕΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ, ΣΧΟΛΙΚΟ ΕΤΟΣ 2016-2017» με κωδικό ΟΠΣ MIS 5001975του Ε.Π. «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού, Εκπαίδευση και Διά Βίου Μάθηση» 2014-2020