Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του σχολείου μας

ΤΑΞΕΙΣ

Χριστούγεννα 2019

ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ 2019

     Ο Αϊ-Βασίλης  δεν βγήκε φέτος από το τζάκι του σπιτιού μας. Προτίμησε να βγει  από το τζάκι του θεάτρου μας!  Τον κάλεσαν τα παιδιά της πρώτης και της δευτέρας  τάξης με τα τραγούδια και τις παραστάσεις τους. Πώς θα μπορούσε να τους χαλάσει το χατήρι; Έτσι μας επισκέφτηκε χαρίζοντας δώρα και χαρά σε όλους!

17 του Νοέμβρη 1973, 46 χρόνια μετά

     17 του Νοέμβρη 1973, 46 χρόνια μετά!

   Η ΣΤ΄τάξη του σχολείου μας (ΣΤ1 και ΣΤ2) διατηρεί και φέτος ζωντανά στη μνήμη τα γεγονότα του Πολυτεχνείου και του αντιδικτατορικού αγώνα.

Η 28η Οκτωβρίου στο σχολείο μας

Η 28η Οκτωβρίου στο σχολείο μας

“Στης ιστορίας το διάσελο όρθιος ο γιος πολέμαγε

κι η μάνα κράταε τα βουνά, όρθιος να στέκει ο γιος της,

μπρούντζος, χιόνι και σύννεφο. Κι αχολόγαγε η Πίνδος

σαν να’ χε ο Διόνυσος γιορτή. Τα φαράγγια κατέβαζαν

τραγούδια κι αναπήδαγαν τα έλατα και χορεύαν

οι πέτρες. Κι όλα φώναζαν: “Ίτε παίδες Ελλήνων …”

Η τετάρτη και η πέμπτη τάξη επιμελήθηκαν φέτος την επετειακή εκδήλωση της 28ης Οκτωβρίου 1940.

Επίσκεψη στο “ΝΟΗΣΙΣ”

    

    Στις 16 Μαΐου η  ΣΤ΄ και η Ε΄τάξη του σχολείου μας  επισκέφτηκαν το Κέντρο Διάδοσης Επιστημών “Νόησις” στη Θεσσαλονίκη. Οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν προβολές στο Πλανητάριο, το Κοσμοθέατρο και να ξεναγηθούν στο Μουσείο Τεχνολογίας.

Σποράκι… πηγή ζωής!

    

    Τα δύο τμήματα της Δ΄ τάξης του σχολείου μας , στα πλαίσια της ευέλικτης ζώνης ασχοληθήκαμε με το περιβαλλοντικό πρόγραμμα « Σποράκι… πηγή ζωής». 

     Ξεκινώντας το ταξίδι μας ασχοληθήκαμε με τα φυτά και τους τρόπους αναπαραγωγής τους. Στη συνέχεια βγήκαμε και  μαζέψαμε άγριους σπόρους, φέραμε σπόρους από το σπίτι και τους ταξινομήσαμε. Επισκεφτήκαμε ένα φυτώριο και μάθαμε πώς γίνεται η σπορά και η φροντίδα των φυτών. Φτιάξαμε το δικό μας φυτώριο . Κάναμε μετρήσεις, πειράματα και φροντίσαμε τα φυτά μας. Φυτέψαμε στην αυλή του σχολείου διάφορα είδη φυτών. Κάναμε κατασκευές και μαγειρέψαμε με σπόρους. Παράλληλα κατά τη διάρκεια του προγράμματος ασχοληθήκαμε με διάφορες  εργασίες σχετικές με το θέμα μας.

     Στο τέλος μοιραστήκαμε τα γλαστράκια με τα φυτά μας για να τα φροντίσουμε στη διάρκεια του καλοκαιριού.

 

Ασφαλώς… κυκλοφορώ!

 

       Οι μαθητές της Γ΄ τάξης υλοποίησαν φέτος το πρόγραμμα κυκλοφοριακής αγωγής  “Ασφαλώς… κυκλοφορώ!” . Πραγματοποίησαν πολλές δραστηριότητες τόσο μέσα όσο και έξω από το σχολείο. Συνεργάστηκαν με την Τροχαία Ξάνθης (ενημερώθηκαν σχετικά από τροχονόμο) και επισκέφθηκαν το Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής Χρυσούπολης για να εφαρμόσουν τους κανόνες οδικής ασφάλειας στην πράξη.

“17 του Νοέμβρη 1974”

   Η ΣΤ΄τάξη με απλότητα και ευαισθησία παρουσίασε το χρονικό της εξέγερσης του Πολυτεχνείου στους μικρότερους μαθητές καθώς και στους γονείς τους.

Ιστορικό
ΕΣΠΑ: Πράξη «ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΕΤΡΩΝ ΕΞΑΤΟΜΙΚΕΥΜΕΝΗΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ ΜΑΘΗΤΩΝ ΜΕ ΑΝΑΠΗΡΙΕΣ Ή /ΚΑΙ ΕΙΔΙΚΕΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ, ΣΧΟΛΙΚΟ ΕΤΟΣ 2016-2017» με κωδικό ΟΠΣ MIS 5001975του Ε.Π. «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού, Εκπαίδευση και Διά Βίου Μάθηση» 2014-2020